Vindusvask

For vindusvask anbefaler vi å bruke en mild fortynning av Swipe eller en Multi Clean-fortynning. Begge produktene tilberedes i sprayflasker, noe som gjør dem spesielt nyttige for vindusvask. Vindusvasken er mest vellykket når du ikke gjør det i direkte solskinn. Varmen forårsaket av direkte solskinn tørker glassoverflaten midt i vasken.

Tørk støvet av persiennene

Hvis vinduene dine har persienner, kan du begynne med dem. Lukk og tørk av persiennene forsiktig på begge sider med en sveip mikrofiberklut. Unngå å tørke av med en våt klut fordi dette lett lar persiennene være glatte.

Vask vinduskarmen først

I dette trinnet, bruk også en mild Swipe-fortynning eller en Multi Clean-fortynning. Tørk først av vinduskarmer, sjermer og syl med en tørr mikrofiberklut. Spray vaskemiddelet og tørk gjenstandene med en våt Sveipeklut eller en SwipeTex-klut. Rengjør om nødvendig med en ren SwipeTex-klut.

Vindusvask

Vask vinduene med den ytterste ruten. Spray mild Swipe eller Multi Clean på rutene og vask rommene med et fuktig, sveip fuktige klær. Skyll den våte kluten med rent, varmt vann etter tørking og skvis ut overflødig vann. En sterkt beiset vindusrute kan trenge noen vasker før du tørker. Du kan også bruke en squeegee for å hjelpe deg med vask, selv om dette ikke er nødvendig.
Tørk alltid de vaskede vinduene rett etter vasking med Microfiber bambusduk. Husk også å tørke hjørner og kanter. Tørk det dryppne vannet på slutten og tørk på slutten.


Vask av kjøleskap

Det er lurt å vaske kjøleskapet grundig nå og da. Det er tross alt her vi oppbevarer maten vi spiser. Før vask, må du fjerne alle gjenstandene fra kjøleskapet og lagre dem midlertidig på et kjølig sted. Hvis det er kaldt ute, kan du ta alt ut. Innendørs kan du stole på kule vesker hvis du har dem.
Før du rengjør kjøleskapet, må du slå det av helt eller sette det i avrimingsmodus. Se i kjøleskapshåndboken for produsentens anbefaling. Før du begynner å tine opp kjøleskapet, må du forsikre deg om at dreneringsåpningen ikke er tett. Du kan også se i manualen om gulvet trenger beskyttelse mot avløpsvann under avriming eller om kjøleskapet takler avriming og oppsamling av vann.
For å tørke av kjøleskapet, trenger du Sveip fuktige kluter og SwipeTex-kluter for grundig tørking. Du kan bruke Multi Clean-fortynning eller Swipe Normal-fortynning som vaskemidler som du ønsker. Du kan vaske hyller og rom separat med de samme vaskemidlene eller for eksempel med praktisk oppvaskmiddel.
Når kjøleskapet er tomt, må du fjerne kjøleskapshyllene og rommene og vaske dem ordentlig i vasken. Hvis de har tunge flekker, som ofte er tilfelle med grønnsaker og rotgrønnsaker, anbefaler vi at du først lar dem suge ordentlig. Vask alle delene grundig med en svamp eller oppvaskbørste, skyll og tørk de vaskede delene med en SwipeTex-klut og la dem lufte på et tørt håndkle på kjøkkenbordet mens du vasker kjøleskapet.
Nå er det på tide å begynne å tørke av det tomme kjøleskapet! Sprøyt vaskemidlet fra sprayflasken på kjøleskapets vegger og tørk av med en sveip fuktig klut. Vær spesielt oppmerksom på hyllestøttesporene, som lett samler flekker. Tørk til slutt med en SwipeTex-klut. Tørk også utsiden av kjøleskapet. La kjøleskapsdøren stå åpen en stund for å la alle hulrommene tørke og lufte kjøleskapet ordentlig.
Etter det kan du bytte ut innredningen i kjøleskapet og flytte maten tilbake i kjøleskapet. Dette er et utmerket øyeblikk å sjekke hva det er du setter i kjøleskapet: kanskje den kålroten som er mer enn fire uker gammel, ikke skal gå i kjøleskapet bare fordi «kanskje en dag vil jeg føle meg som å tygge på kålrot.»
Tips: Et tykt lag støv på baksiden av kjøleskapet har samme effekt som utilstrekkelig ventilasjon: kjøleskapets energiforbruk vil vokse og levetiden vil forkortes. Det er derfor det er lurt å fjerne støvet et par ganger i året fra gulvet under kjøleskapet og fra kjøleskapsmotoren ved å støvsuge. Vær forsiktig så du ikke treffer kjøleskapsmotoren mens du støvsuger. Se i kjøleskapshåndboken for alle enhetsspesifikke instruksjoner om rengjøring av motoren. Til slutt, når du setter kjøleskapet på plass igjen, husk å la et mellomrom på minst 1-2 cm mellom kjøleskapet og veggen for å sikre god ventilasjon.


Stekovnsrens

Når gryten din i ovnen koker over og fett lekker ut i ovnen, anbefales det å rengjøre ovnen så snart som mulig. Ellers vil flekkene brenne inn på bunnen og veggene i ovnen når du neste gang bruker den. Etter dette vil det være betydelig vanskeligere å rengjøre ovnen. Oppvaskbørsten i vårt tilbud tåler en temperatur på 200 ° C, noe som betyr at du kan bruke den i en ovn som er under 200 ° C.
Bruk et egnet vaskemiddel mens du rengjør ovnen og SwipeTex-klutene for å tørke flekker og til slutt, for å tørke ovnen. SwipeTex-klutene er engangsbruk, og du kan kaste dem etter bruk eller brenne dem. Hvis flekken er vanskelig å fjerne, kan du få et ekstra løft med BouBoul, siden den ikke klør på emaljens overflater.
Grunnleggende rengjøring
Spray Multi Clean på bunnen og veggene i ovnen og la den ligge der en stund. Pensle om nødvendig med Bou Boul, avslutt med en våt SwipeTex-klut og poler deretter med en tørr SwipeTex-klut.


Sterkt beiset ovn
Bruk den sterke fortynningen av Sveip som vaskemiddel (1 del Sveip til 4 deler vann). Følg de samme trinnene som ovenfor. I vanskelige tilfeller anbefaler vi at du prøver Swipe’Else-blandingen ved å blande 1/3 av Swipe og 1/3 av Somthin’Else og 1/3 vann. Du kan forbedre effektiviteten til Swipe’Else ytterligere ved å legge blandingen i en skumsprayflaske og skumme de mest beisede delene av ovnen før rengjøring.
Fordi det krever svært alkaliske vaskemidler for å rengjøre en kraftig beiset ovn, må du huske å bruke vernehansker og beskytte gulvet foran ovnen mens du vasker, for eksempel med en avis.


Rengjøring av baderom

Baderom og toalettplasser bør rengjøres hver uke. Begynn med først å fjerne rusk og støv fra gulvet ved å sveipe tørrmoppen, gulvbørsten eller vakuum. Etter dette kan du fortsette til selve vasken.

Rengjøring av kummen
• Fjern alt vaskemateriell fra kantene av kummen. Vask tannbørste krus, såpeholdere etc.
• Fukt kummen og spray Sanit-fortynningen på alle overflater av kummen (også Multi Clean er utmerket til vask). La vaskemidlet påføres en stund, og tørk deretter alle overflater og metalliske deler grundig. Skyll grundig etter vask.
• Husk å også tørke veggene rundt kummen og eventuelt bidet og områdene rundt.
• Når du setter vaskeutstyret på plass igjen, kan du friske opp familien ved å lage en Somthin’Else-fortynning i en skumflaske i stedet for vanlig såpe eller flytende håndvask, slik at alle kan glede seg over luksuriøs håndvask.
• Noen ganger anbefales det også å tømme hele skapet under kummen (hvis du har et) og alle rør under det og tørke av det. På denne måten kan du også sjekke hva du har i skapet og kaste bort unødvendige tomme bokser, flasker, slitte svamper osv. Som bare tar plass.

Rengjøringsspeil
• Spray Multi Clean eller en mild fortynning av Sveip på speiloverflatene og tørk av med Sveip fuktig klut. Tørk og avslutt med Microfiber bambusduk.
• Hvis badet har vinduer, kan du følge disse instruksjonene for å vaske dem også. Du kan også bruke en nal som et hjelpemiddel.
• Noen ganger anbefales det at du også tømmer speilskapet på badet og tørker det inni, hvis du har et. Du kan for eksempel bruke Multi Clean og sveipe fuktig klut til rengjøringen.

Rengjøring av badekar / dusjrom
• Skyll først rommet eller badekaret med vann. Etter dette, spray Sanit-fortynningen jevnt på alle overflater. Behandler også kranene og dusjen og de omkringliggende veggene. Tørk til slutt med en sveip fuktig klut og skyll.
• Hvis du har et dusjrom med vegger, vask dem ved å spraye Multi Clean eller Sanit på dem, spesielt hvis det er mange dråpeflekker på dem. Tørk av med en våt klut og avslutt med Microfiber bambusduk.
• Husk! Plast- og emaljeoverflater tåler ikke nødvendigvis sterkt sure eller alkaliske vaskemidler. Spesielt på badet har spesielt badekaret emalje-belegg.

Rengjøring av fliser og sømmer
• Sanit er godt egnet til generell vasking av fliser.
• Bruk et surt vaskemiddel, for eksempel Brite, for å fjerne kalksteinoppbygging og korrosjonsflekker.
• En sterk fortynning av Swipe er egnet for tunge fettflekker.
• Tips: Hvis lysfargede sømmer av fliser ikke blir ordentlig rengjort, lager du en rengjøringspasta av Swipe 30/60 vaskeforsterkeren ved å blande den i en liten mengde vann og gni deretter flekkene.
• Det er viktig å fukte fliseflatene med varmt vann før du bruker vaskemiddelet, og å skylle flisene og sømmene ordentlig etter rengjøring.

Rengjøring av badegulvet
• Fukt gulvet med Swipe kosteamoppi og spray normal fortynning av Swipe eller Sanit-fortynning på gulvet.
• Tørk av med en våt mopp og avslutt hjørner og andre vanskelig tilgjengelige steder med Sveip fuktig klut.

Rengjøring av sluk
Riktig grunnleggende rengjøring av badet inkluderer også rengjøring av gulvavløp. Bruk alltid vernehansker når du rengjør gulvavløpet.
• Fjern gulvavløpsgrillen. Fjern løs rusk og hår ved hjelp av papirhåndklær.
• Rengjør rent vann i gulvavløpet og hell deretter omtrent 10 ml ikke-fortynnet Sanit i det. La vaskemidlet påføre, og skrubbe deretter gulvavløpet. Spray til slutt med Multi Clean og børst. Vask grillen på begge sider med en Sanit-fortynning. Skyll grillene og renn vann i gulvavløpet.
• Til slutt kan du helle omtrent 10 ml Sanit i gulvavløpet og la det ligge der.
• Vedlikeholdstips: Hell Pipe Clean i gulvavløp og kummeravløp for å holde dem rene og forhindre tilstopping. For mer detaljerte instruksjoner, se produktemballasjen.


Vask av toalett

Toalettplasser bør rengjøres hver uke. Begynn med først å fjerne rusk og støv fra gulvet ved å sveipe tørrmoppen, gulvbørsten eller vakuum. Etter dette kan du fortsette til selve vasken. Vær spesielt oppmerksom på å vaske toalettvasken, fordi skadelige bakterier raskt vil vokse der. Dette er den samme grunnen til at du ønsker å holde gulvavløpet rent. Fullfør den ukentlige rengjøringen ved å bytte ut håndklær og badehåndklær med rene.

Rengjøring av toalettet
• Spyl først. Spray Sanit-fortynning på veggene i kummen fra sprayflasken. Børst forsiktig inn i kummen med en toalettbørste. Husk også vannvannets overflate og vanninnløpskanten. Spyl toalettet for å skylle det. Du kan også skylle toalettbørsten på dette tidspunktet. En grundigere rengjøring anbefales nå og da. For den oppgaven anbefaler vi det sure vaskemidlet Brite som en sterk fortynning. PH-verdien til Brite er 1,2, noe som betyr at du bør bruke rengjøringshansker når du bruker den.
• Spray Sanit på de ytre delene av toalettet: spylehåndtaket, overflaten på vanntanken, dekselet og begge sider av setet og sokkelen. Tørk overflatene forsiktig med Sveip den fuktige kluten.
• Tørk også veggene rundt toalettet.
• Du kan også spraye frisk luft på badet etter rengjøringen. Det anbefales å holde Fresh Air på et synlig sted på toalettområdet, fordi det anbefales å bruke det etter hver lengre økt.


Rengjøring av badstu

Badstuen skal vaskes grundig minst et par ganger i året. Jo oftere du bruker badstuen, desto oftere trenger du å vaske den. Når du begynner i jobben, kan du begynne med en tørr badstue. Fjern først benkene, hvis mulig, slik at du har mer plass til å bevege deg i badstuen og senere kan du vaske benkene lettere.
Etter dette, rengjør badstuen, inkludert tak og vegger, fjern rusk og støv, bruk for eksempel Sveip tørr mopp, ved å pusse eller ved å støvsuge. Den tørre moppen er spesielt nyttig for å fjerne støv fra tak og vegger, fordi det lange håndtaket gir god rekkevidde og er lett å håndtere.

Vask badstuen
Fuktigheten og varmen i badstuen gjør det lettere for mange typer flekker å feste seg til benkene, mens skitten og svetten fra badegjengen også drypper til undersiden av benkene. Dette betyr at benken må vaskes på begge sider akkurat som de faste rammene på benkene. Fukt først benkene med varmt vann, som åpner opp kornene i treverket og gjør det lettere å fjerne smuss fra benkene. Fyll bøtta med varmt vann og tilsett vaskemiddel.

Lette og ubehandlede benker
Bruk Sveip 30/60 booster som vaskemiddel, dose med et forhold på 50 ml pulver til 5 l vann. Fordel fortynningen på våte benker og la den påføres i noen minutter. Vi anbefaler at du bruker en myk børste til vask, fordi en hard skurebørste kan gjøre treoverflaten råere og føre til splinting. Etter å ha ventet en stund, skrubbe kraftig og skyll ordentlig. Husk også å vaske benkehullene nøye.

Mørke eller oljebehandlede benker
Bruk vaskemiddel Multi Clean til bruk til å vaske benkene. Spray benkene grundig med en fortynning du har laget i sprayflasken og la det påføres en stund. Etter dette skrubber du kraftig og skyll ordentlig.

Vask badstuveggene og gulvet
Hvis badstuen har trevegger, vask dem i henhold til de samme instruksjonene du fulgte for benken. For flisvegger og gulvfliser kan du også bruke Sanit. Hvis gulvet har dårlig kalkstensoppbygging, kan du prøve Brite, som er litt surere. For harde flekker, for eksempel nær komfyren, kan du også bruke den sterke fortynningen av Swipe.

Andre tips
• Når du har skyllet vaskemiddelet forsiktig fra benkene, hell det kaldt vann på dem for å lukke kornene i treverket og gjøre benkene behagelige å sitte på.
• For å rengjøre badstuens glassdør, bruk Sanit eller Multi Clean. Sprøyt vaskemiddelet på døren med start fra bunnen. Bruk en nal og sveip fuktig klut som verktøyene, og avslutt med Microfiber bambusduk.
• Husk også kraner, speil og gulvavløp! (Les artikkelen “Rengjøring av baderom og WC-rom”)
• Vær forsiktig så du ikke bruker vaskemidler med klor når du vasker benkene, fordi tre vil absorbere klor, som kan frigjøres til luften når du oppvarmer badstuen.
Sørg for god ventilasjon etter rengjøring, slik at badstuen og vaskerommet tørker ordentlig.


Tips til klesvask

Vasketemperaturen betyr noe. Hvis du vil spare energi, senk temperaturen. Spesielt Family White vaskepulver kan brukes selv med 30 grader vann. Takk til probiotika, vasker væske godt selv ved lave temperaturer.
Ikke alle bakterier dør ved 60 ° C. Den vanlige misforståelsen er at bakterier ville dø ved 60 ° C. Dessverre er det ikke tilfelle. Temperaturer helt opp til 100 ° C eller mer er nødvendige for å ødelegge visse bakteriesporer. Hvis du vil ødelegge alle bakterier fra klærne ved bruk av varme, må du koke dem.
HomCare har et alternativ til dette. Du kan putte Swipe Ball i vaskemaskinen for å frigjøre naturlig sølv og ødelegge bakterier selv ved lave temperaturer. Et annet alternativ, som er mer økologisk i det lange løp, er å øke mengden gode bakterier i tøyet, slik at det blir mindre plass til de skadelige i tøyet og i vaskemaskinen. Vaskevæske, fullpakket med probiotika, er et utmerket valg for dette formålet. Hvis du for eksempel bruker Family White og et vaskeprogram på 40 ° C, men ønsker å eliminere bakterier, bruk Swipe Ball.
Valget av vaskemiddel utgjør en stor forskjell. Hvis du vil ta bærekraftige valg, må du ta hensyn til følgende. Økologi er ikke ordet man bruker hvis vaskeri må vaskes igjen fordi det ikke ble rent ved første forsøk. Når du skifter til lavere vasketemperaturer, må du sørge for at vaskemidlet fungerer og oppløses ved lave temperaturer. Når du bruker konsentrerte vaskemidler, reduseres også behovet for konserveringsmidler. Jo mer vann produktet inneholder, jo mer er det behov for konserveringsmidler. I tillegg reduserer konsentrerte vaskemidler avfallsemballasjen fordi de kjøpes sjeldnere.
Vask bare passende belastninger. Hvis maskinen er fylt til toppen, blir ikke alle klærne skikkelig vasket. Klesvask trenger litt plass i maskinen for å bli ren. I tillegg bruker moderne vaskemaskiner vann konservativt, noe som ytterligere øker behovet for riktig laststørrelse for å få gode resultater. Ufullstendige belastninger skal heller ikke vaskes.
Å tørke klærne er viktig. Klærne vil lett begynne å lukte hvis de er tørket i et rom med dårlig ventilasjon og hvis de har blitt stappet på vaskerommet. Jo mer plass klærne har, jo lettere kan de tørke. Naturligvis ville utendørs tørking være optimalt for klær, men det er ikke alltid mulig på grunn av sesongforandringer.
Riktig dosering av vaskemiddel er også viktig. Ofte er problemet at det er for mye vaskemiddel, noe som resulterer i rester på klærne. Med konsentrerte vaskemidler er doseringen lav og virkelig tilstrekkelig, noe som betyr at doseringsinstruksjonene til vaskemidlet bør følges.


Flekkfjerning

Les stoffets vedlikeholdsinstruksjoner for å sikre at metodene passer for stoffet.
Flertallet av flekker bør forbehandles med Multi Clean. Spray Multi Clean-fortynningen på flekken omtrent 10–15 minutter før du legger stoffet i vaskemaskinen. Multi Clean fjerner effektivt fettflekker og har vist seg spesielt gode til å fjerne forskjellige matflekker. Flekken kan fjernes med Multi Clean-behandling alene. Hvis flekken er frisk, kan den fjernes uten lang påføringstid. Spray på flekken og tørk av med en mikrofiberklut, og det er ofte slutten på flekkens historie. Hvis flekken fortsatt krever en maskinvask, kan du bruke vaskevæske, silke eller familiehvitt som vaskemiddel i henhold til behovet og deretter legge til 30/60.
Hvis flekken er vanskelig å fjerne eller i et stoffmateriale som har absorbert flekken tett, har vanligvis bløtlegging i fortynning 30/60 vist seg å være gode resultater. Tilsett 1–2 ss 30/60 pulver til 5 liter vann og la det trekke i minst 20 minutter. Med ekstremt tøffe flekker, spray Multi Clean-fortynningen og gni deretter 30/60 pulveret på flekken før du legger den i vaskemaskinen.
Sekresjonsflekker (forbehandle med Multi Clean, suge med 30/60 i tilfelle harde flekker)
Frukt og rotgrønnsaksflekker (forbehandle med Multi Clean + gni 30/60 på flekken eller suge med 30/60)
Svette (forbehandle med vaskevæske)
Hjem (suge med 30/60)
Kaffe / te (forbehandle med Multi Clean, tilsett 30/60 i belastningen)
Ketchup (forbehandle med Multi Clean, tilsett 30/60 i belastningen)
Slam (forbehandle med Multi Clean, tilsett 30/60 i belastningen)
Lim (forbehandle med Multi Clean)
Melk (forbehandle med Multi Clean, tilsett 30/60 i belastningen)
Bærflekker (dynk med 30/60, om nødvendig, forbehandle med Multi Clean, tilsett 30/60 til belastningen)
Sot (forbehandle med Multi Clean, tilsett 30/60 i belastningen)
Resin (forbehandle med Somthin’Else-fortynning eller Swipe’Else)
Rødvin (suge med 30/60, forbehandle med Multi Clean, gni 30/60 på flekken og tilsett 30/60 til belastningen)
Tyggegummi (frys tyggegummiet, skrap massen, forbehandle med Multi Clean)
Smør flekker (forbehandle med Multi Clean, gni 30/60 på flekken og tilsett 30/60 til belastningen om nødvendig)
Gress (suge med 30/60, forbehandle med Multi Clean og tilsett 30/60 til belastningen)
Rust (forbehandling med Brite / Sanit)
Stearin / parafin (suge til med vann-fortynning, vask med vaskevæske + 30/60)
Sjokolade (forbehandle med Multi Clean, tilsett 30/60 i belastningen)
Tegn blekk (forbehandle med Multi Clean, tilsett 30/60 til belastningen)
Blod (forbehandle med Multi Clean, suge inn 30/60 og tilsett 30/60 til belastningen)
Løvetann (suge inn 30/60, tilsett 30/60 i belastningen og forbehandle med Multi Clean, om nødvendig)
Olje (forbehandle med Multi Clean, gni 30/60 på flekken, suge inn 30/60 og tilsett 30/60 til belastningen om nødvendig)


Tepperens uten børsting

Tepperens

Fyll en beholder på 50-70 l med varmt vann (temperatur i henhold til materiale). Doser 100-200 ml familiens hvitt vaskemiddel og 50 ml 30/60 Wash Booster først til en liten mengde varmt vann og bland forsiktig for å sikre at pulverene løses ordentlig opp. Tilsett deretter fortynningen til vaskevannet. Bløtlegg teppene i omtrent en time, flytt dem av og til (for å forhindre at fargen klistrer seg fast) og skyll til slutt. Gjenta om nødvendig.
Instruksjonene er også egnet for madrasser, dyner osv.
Sjekk alltid vaskeanvisningene for materialet.


Gang teppe Vask (gummibase)
1 bøtte med vann
50 ml Family White
50 ml 30/60 Wash Booster
Fukt teppet med vaskevann, for eksempel på gulvet i vaskerommet, og rull opp i to ruller fra begge ender. Fortsett rullet i omtrent 1 time. Åpne en rull, spray med et håndholdt dusjhode og tørk med en nal. Gjenta dusjen og tørkingen så lenge skittent vann frigjøres fra teppet. Gjenta for den andre rullen. Gjenta hele behandlingen når det er nødvendig.


Bilvask

Det er enkelt og trygt å vaske bilen i hagen din med BioSwipe Car Wash. Bilvask er et konsentrat som kan brukes i manuell vask eller med en høytrykksvasker.
Fukt først bilen. Dosen deretter Bilvask i en bøtte (ca. 25 ml konsentrat til 5 liter vann) og rengjør bilen. Avslutt med å rengjøre felgene med en svamp Soaked in Car Wash.
Interiøret i bilen er lett å vaske med enten Sveip eller Multi Clean. Spray Swipe / Multi Clean-fortynning på dashbordet og andre interiørelementer og en mild fortynning på Windows. Tørk av med mikrofiberkluter. Med overflater tørre, behandle overflater uten glass (ingen vinduer eller speil) med Swipe Magic. Resultatet er rent og pent og varer lenger. Det har til og med vært at støv ikke klamrer seg fast på en overflate behandlet med Swipe Magic.